آموزش گیتاررایگانلید گیتار

آموزش لید گیتار به همراه مقاله و ویدئو

چطور گیتار لید اجرا کنیم؟

آموزش گیتار لید: چطور گیتار لید اجرا کنیم?

اجرا به اولین ویدیو از مجموعه آموزش گیتار لید خوش اومدین! این مجموعه برای اونایی که تازه توی گیتار لید وارد شدن عالیه! برای اونایی هم که گیتار لید اجرا میکنن ولی نمی دونن حرکت بعدیشون چیه هم عالیه.

توی آموزش گیتار لید تکنیک های مخصوص هر دست رو نشونتون میدم و مهم ترین گام ها رو بهتون یاد میدم. بعدش میریم سر وقتی تکنیک های خاص مثل لِگاتو، هَمِر آن، پول آف، بِند و ویبراتو. نکات رو باهاتون شریک میشم تا مطمئن بشیم که صدای سُلُ های شما عالی باشه، حتی اولین سُلُ رو هم اجرا میکنیم و هر چیزی که توی گیتار لید یاد گرفتیم رو اونجا کنار هم میزاریم.

به عنوان جایزه، همینطور که پیش میریم موزیک واقعی رو میارم تا باهاش تمرین کنید. از اینکه فقط با مترونوم تمرین کنید خیلی بهتره.

توی این درس از آموزش گیتار لید روی دست فرِت کننده تمرکز میکنین، و اولین راهنمایی که براتون دارم اینه که ریلکس باشین. اگه روی شونه ها، دست ها، بازوها، تنشی احساس کردین، قبل از اینکه دوباره شروع کنید، تکونشون بدین تا احساس راحتی کنید .

الان بیاین یه نگاهی به ژِست دست برای اجرای گیتار لید بندازیم. وانمود کنید که توپ بیسبال دست گرفتین، این ساده ترین راه برای داشتن یه ژست دست خوب هستش. الان دستتون رو به گیتار حرکت بدین، شصتتون رو بزارید پشت گردن، و بعدش انگشتانتون رو روی صفحه انگشت گذاری قرار بدین.

توی آموزش گیتار لید داشتن یه ژست خوب انگشت اینه که با نوک انگشت ها رو تارها فرود بیاین، همونطوری می تونید که یه آکورد بسازید، و مطمئن بشید که انگشتانتون رو درست پشت فرِت میزارید تا موقع اجرا صدای وز وز اضافه ای وجود نداشته باشه. به عنوان نقطه شروع دستتون رو پشت گردن نگه دارید، حداقل تا وقتی که تکنیک های دیگه ای براش یاد بگیریم.

برای گام هایی که توی مجموعه آموزش گیتار لید یاد میگیرین، از مفهوم انگشت برگزیده استفاده میکنیم. به این معنیه که یه انگشت دارید که به نُتی که روی فرِت خاص اجرا میشه اختصاص داده شده. اگه داشتین گام ماژور سِل رو اجرا میکردین، با انگشت اولتون فقط نُت های روی فرِت دوم رو اجرا میکنین، هر نُتی روی فرِت سوم بود، با دومین انگشت و به همین ترتیب.

توی آموزش گیتار لید آخرین نکته هم یه راهنمایی ساده هستش: ناخن هاتون رو کوتاه نگه دارید. وقتی ناخن هاتون بلند میشن، سخت تر میشه نُت ها رو با سر انگشتان نگه داشت، به علاوه ناخن هام میرن توی صفحه انگشت گذاری.

توی آموزش گیتار لید این نکات ساده رو توی ذهنتون نگه دارید تا توی درس ها کمکتون کنه. الان بایدد بهتون یادآوری کنم، موقع شروع این درس ها احتمالا صدایی شبیه به یه نوازنده گیتار آلِستار نخواهید داشت. نکته مهم اینه که با پشتکار تمرین کنید، از موزیک های واقعی که توی هر درس براتون گذاشتم استفاده کنید.

آموزش گیتار لید: خوندن دیاگرام گام ماژور گیتار

 توی این بخش از مقاله آموزش گیتار لید گام ماژور رو پوشش میدیم، که شالوده بقیه آکوردها و گام هاییه که به عنوان نوازنده گیتار در آینده یاد میگیرین. میریم سر وقت یاد گرفتن و به خاطر سپردن گام ماژور، و شروع میکنین به تمرین این شکل گام با قطعه آموزشی.

قبل از اینکه شروع کنیم به یاد گرفتن این گام ماژور از آموزش گیتار لید، بیاین یه نگاهی بندازیم به اینکه چطور دیاگرام گام رو بخونیم. دیاگرام گام شش خط عمودی داره، و خط منتهای چپ نماینده تار E پایین و خط منتهای راست نماینده تار E بالا هستش. خطوط افقی دیاگرام نماینده فرِت ها هستن.

آموزش گیتار لید: گام سِل ماژور
آموزش گیتار لید: گام سِل ماژور

می بینید که دیاگرام گام کلی نقطه روش داره، و بعضی از نقاط توپر هستن در حالی که بقیشون اینطور نیستن. نقاط توپر نُت های پایه گامی هستن که دارید اجرا میکنید. از اونجا که گامی که داریم یاد میگیریم سِل ماژور هستش، این نُت های پایه همشون نُت سِل هستن. دایره تو خالی بقیه نُت های توی گام هستن.

توی دایره یه شماره میبینید، که نماینده این هستش که با کدوم انگشت باید نُت رو اجرا کنید. این قضیه برمون میگردونه به مفهوم انگشت برگزیده که توی درس اول بهش اشاره کردم. این تکنیک یعنی که شما برای هر فرِت یه انگشت رو اختصتص دادین. برای گام سِل ماژور، انگشت اولتون هر نُتی روی فرِت دوم ررو اجرا میکنه، انگشت دوم، نُت های روی فرِت سوم و به همین ترتیب.

گام ماژور هفت نُت داره، اما با نگاه کردن به دیاگرام گام، احتمالا در شگفت هستین که چرا بیش از هفت نُت توی این شکل گام وجود داره. اساسا، وقتی که هفت تا نُت اول گام رو اجرا کردین، اون نُت ها رو توی اُکتاو بالاتر تکرار میکنید.

اوکی، بیاین بپریم توی شکل گام از آموزش گیتار لید. اولین نُتی که اجرا میکنید پایین ترین نُت گام هستش، نُت پایه سِل. این نُت رو با انگشت دو روی فرِت سوم از تار E پایین اجرا کنید. نُت دوم روی فرِت پنجم هستش و اون رو با انگشت چهارم اجرا میکنید.

الان، برید به تار دوم، اونجا که انگشت اولتون روی فرِت دوم قرار میگیره، بعدش انگشت دوم روی فرِت سوم، و انگشت چهارم روی فرِت پنجم. اونا سه تا نُت روی تار A هستن. بعد از اینکه دو تار اول این گام رو امتحان کردین، متوجه میشین که مفهوم انگشت برگزیده چطور کار میکنه.

یه لحظه صبر کنید که نُت های روی این دو تا تار رو تمرین کنید و باهاشون احساس راحتی کنید، و مثل کاری که توی ویدیو انجام دادم، تمرین کنید و روی بالا و پایین این گام برید.

توی آموزش گیتار لید حالا بیاین نُت های تار سوم رو اضافه کنیم. انگشت اول روی فرِت دوم، انگشت سوم روی فرِت چهارم، انگشت چهارم روی فرِت پنجم، اضافه کردن این سه تا نُت باعث میشه که هفت نُت اولن اُکتاو کامل بشه، و ما رو به نُت پایه سِل بعدی ببره. اول سعی کنید که روی این سه تا نُت کار کنید، بعدش اونا رو به بقیه گام اضافه کنید.

 حرکت کنیم به اُکتاو بعدی، بیاین به نُت های روی تار چهارم نگاه بندازیم. تار G راحته چون الگوی اونن مشابه با تار D هستش الان یاد گرفتیم، انگشت اول روی فرِت دوم، انگشت سوم روی فرِت چهارم، دوباره انگشت چهارم روی فرِت پنجم. به الگوهای مشابه اینجوری دقت کنین، باعث میشه که بخاطر سپردن گام ها براتون ساده تر بشه.

روی گیتار توی آموزش گیتار لیدحرکت کنین به فرِت پنجم، تار B فقط دو تا نُت داره. انگشت دوم روی فرِت سوم و انگشت چهارم روی فرِت پنجم. مثل همیشه، با اون نُت ها احساس راحتی کنید و بعد با بقیه گام تمرینشون کنید.

گام رو با آخرین تار تموم کنید. روی تار E بالا سع تا نُت داریم ، انگشت اول روی فرِت دوم، انگشت دوم روی فرِت سوم، انگشت چهارم روی فرِت پنجم.

الان که کل گام ماژور رو دیدین، روی به خاطر سپردن شکل و راحت شدن متمرکز بشین، نگران ایین نباشین که به سرعت همین ویدیو یادش بگیرین، چون تا اونجا که لازمه می تونید زمان بزارید.

توی آموزش گیتار لید یه چیز دیگه که می خوام متوجهش بشین اینکه این گام متحرکه. اگه شکل گام ماژور سِل رو بگیرم و به سمت یه مجموعه دیگه از نُت ها حرکتش بدم. میشه یه گام دیگه. به عنوان مثال، اگه دو تا فرِت بالا برم، میشه یه گام ماژور لا که از همون شکل گام ماژور سِل استفاده میکنه. پیش برید، خیلی بهتون کمک میکنه که بخاطر بسپرید، نُت های پایه گام کجا هستن.

توی آموزش گیتار لید یه قطعه آموزشی براتون آماده کردم که بتونید با یه موریک واقعی روی این گام ماژور کار کنید. قطعه آموزشی دقیقا زیر ویدئوی دوم مقاله قرار داره، بیاریدش، ازش مثل مترونوم استفاده کنید، با شکل گامتون آشنا بشین، وقتی که باهاش راحت شدین، می تونید که با شروع کردن، به پایان رسوندن و سکوت کردن روی نت پایه در حین اجرا روی اون تاکید کنید. وقتی که شکل و نُت های پایه رو یاد گرفتین، می تونید که شروع کنید با گام ماژور سِل بداهه کنید و ملودی ها و سُلُ های خودتون رو بسازید. به عنوان مثال یه نگاهی به این ویدیو بندازین.

همینطور که تمرین میکنید، نکات کلی که توی درس های قبل بهتون گفتم رو فراموش نکنید، و یادتون باشه که با استفاده از قطعه آموزشی یا آهنگ های دیگه گام رو با موزیک واقعی تمرین کنید.

توی مقاله  بعدی از مجموعه آموزش گیتار لید، میریم سر وقت یه گام مهم دیگه، گام ماژور  و مینور پنتاتونک، اگه توی این مدن سوالی داشتین، این پایین کامنت بزارین. توی درس بعدی میبینمتون.