آموزش گیتاربلوز گیتاررایگان

نواختن گیتار حرفه ای – بلوز گیتار مقدماتی (مقاله همراه با ویدئو)

آموزش نواختن گیتار حرفه ای

نواختن گیتار حرفه ای ، لیک های تِرن اِروند بلوز

نواختن گیتار حرفه ای
نواختن گیتار حرفه ای

به مقاله  نواختن گیتار حرفه ای از مجموعه آموزش گیتار بلوز خوش اومدین. اگه از درس نواختن گیتار حرفه ای، به مجموعه وارد شدین، شدیدا توصیه میکنم که برگردین به اولین درس و هر چیزی که توی بخش بلوز پوشش دادیم رو از اول یاد بگیرین .توی این درس، می خوایم در مورد لیک های تِرن اِروند صحبت کنیم. اگه نمی دونین چی هستن نگران نباشین، با جزئیات براتون توضیحش میدم. یه چند تا لیک تِرن اِروند هم یادتون میدم که میتونین توی سولو هاتون ازشش استفاده کنین.

یه چند تا مقاله قبل تر از نواختن گیتار حرفه ای ، در مورد این حرف زدیم که چطور لیک هامون رو با آکوردهایی که روشون اجرا میکنید فیت کنیم. لیک تِرن اِروند بلوز یه لیکه که منحصر ساخته شده تا روی دو میزان آخر از تسلسل بلوز 12 میزان استاندارد فیت بشه. اساسا، این لیک ها ساخته شدن تا روی آکورد 1 و آکورد 5 ساخته بشن. از اونجا که توی کلید می اجرا میکنیم، اینا آکورد می و آکورد سی میشن.

خیلی از نوازنده های گیتار، لیک های تِرن اِروند رو به حافظه می سپرن، چون دو میزان آخر از تسلسل بلوز 12 میزان سریع پیش میره. خوبه یه لیک خوب داشته باشیم که همیشه اونجا بزاریمش، آماده اجرا باشه، مخصوصا وقتی دوباره برمیگردین به ابتدای توالی.

توی نواختن گیتار حرفه ای، می خوام سه تا لیک تِرن اِروند مختلف بهتون نشون بدم که تو سُلُ های بلوز ازشون استفاده میکنین. اولین لیک بلوز تِرن اِروند، از یه تکنیک محبوب استفاده میکنه، به این صورت که با یه ضرب پایین قوی به نُت پایه روی آکورد 1، روی اولین ضرب از میزان 11 ضربه میزنه.

توی نواختن گیتار حرفه ای شما می تونید با تَبلِچِر همراهی کنین و می بینید که اولین نُتی که اجرا میکنید، تار E پایین هستش.مرحله بعد فرِت سوم از تار B و فرِت چهارم از تار G رو اجرا میکنید، اما چون علامت اِسلَش جلوشون دارن، از پایین به اون نُت ها اِسلاید میکنید. همچنین موقع اِسترام کردنبه تار E بالا ضربه می زنین. در کل شش بار اون سه نُـ رو با هم اِسترام کنید. بعدش یه اِسلَش جلوی فرِت دوم از تار G می بینید، پس به سمت پایین به اون نُت اِسلاید کنید. بعدش G باز رو اجرا کنین، فرِت دوم از تار D رو هم پشتش بیارید.

برای دومین میزان، که ما رو به آکورد 5 میبره، می خوایم گام بلوز رو بالا بریم. شروع از تار E پایین، E باز رو اجرا کنین، بعدش فرِت سوم از از تار E، تار A باز رو اجرا کنین و با فرِت دوم از تار a شروع کنین.

این اولین لیک تِرن اِروند بلوز رو آروم پیش ببرید و نقاط رو بهم وصل کنین تا همه لیک ساخته بشه، توی ویدیو اجرای نمومنه اجرای من رو ببینید تا ببینین چه صدایی داره.

لیک بعدی توی اولین ویدیوی مقاله نواختن گیتار حرفه ای کمی چالش برانگیز تر هستش چون شامل پلاک کردنه و با اِسترام کردن تفاوت داره. دوباره با یه ضرب پایین شروع میشه، روی یه آکورد پاور می. بعد با انگشت اشاره روی سه تار بالایی یه بار بسازین. اگر چه تار B رو اجرا میکنین، راحت تره که فقط یه بار بسازینو با استفاد هاز انگشت های دوم و سوم از دست اِسترام کننده، تارهای D و E بالا رو پلاک کنینو بعدش، انگشت چهارمتون رو بزارید روی فرِت ششم از تار D و اون نُت رو با پیک یا شصت اجرا کنید. دوباره با پلاک کردن تارهای E بالا و D ادامش بدین.

مجبور نیستین با دست اِسترام کننده تارها رو پلاک کنید، اما اگه توی نواختن گیتار حرفه ایانتخاب کنبد که این ریتم رو اِسترام کنید،  نمی تونید از بار استفاده کنید چون بهتون اجازه میدین که تار B به صدا در بیاد. نیازه از انگشت های اول و دوم استفاده کنید تا نُت های روی تارهای اول و سوم رو بگیرید، و انگشت چهارم رو بزارید روی تار D.

برای با لیک ادامه دادن، این شکل رو یه فرِت به پایین حرکت بدین و به الگوی انگشتان و پیک ادامه بدین. شکلتون رویه فرِت به پایین حرکت بدین و الگو رو یه بار دیگه تکرار کنین. این کار اولین میزان لیک رو تکمیل میکنه.

الان که می دونین لیک تِرن اِروند چیه و یه چند تاشون رو اجرا کردین، می تونید شروع کنین به توسعه دادن مجموعه خودتون از لیک های تِرن اِروند، به اجرای نوازندههای مورد علاقتون نگاه کنید و لیک های  تِرن اِروند اون ها رو به به مجموعتون اضافه کنید.

یکی از قطعات آموزشی ویدویوی پایین رو بیارید، هر کدوم که خواستین (70 یا 100 ضرب در دقیقه) و سعی کنید یسری لیک تِرن اِروند به اجراتون اضافه کنید. اگه هنوز نمی تونین به اونقد جلوتر فکر کنین، فقط سعی کنید که بشمرید تا به میزان 11 و12 از قطعه آموزشی برسین. وقتی اونجا رسیدین، می تونید تلاش کنید یه سری لیک تِرن اِروند اضافه کنید. انتهای ویدیو رو چک کنید تا ببینید لیک تِرن اِروند چه صدایی باید داشته باشه.

نواختن گیتار حرفه ای، اضافه کردن لیک به ریف بلوز

 این بخش همه درس های قبلی رو به هم وصل میکنه. توی این درس، می خوایم یه ریف بلوز 12 میزان رو بگیریم و یاد بگیریم چطور یسری لیک لید بهش اضافه کنیم.

توسعه دادن این مهارت توی نواختن گیتار حرفه ای، خیلی ارزشمنده حالا چه برای خودتون موزیک بلوز اجرا کنید چه با گروه، با همراه یه خواننده باشین. اگه ریف متوسط از درس پنج رو یاد نگرفتین، برگردین عقب و خوب یادش بگیرین چون شالوده همه چیزاییه که اینجا اجرا میکنیم. اگه همه قسمت های مجموعه شروع سریع گیتار رو تا اینجا یاد گرفتین، می تونید اجرای ریف رو توی ویدیو ببینین.

add-licks-to-the-blues-riff

اشتراک ویژه محصولات

این ریف ویدیوی پایین همینطوری هم صداش عالیه، اما با اضافه کردن یسری لیک لید توی نقاط مختلف می تونیم صداش رو بهتر هم بکنیم. اگه هنوز این ریف رو یاد نگرفتین، به تمرین ادامه بدین تا بتونین بی مشکل اجراش کنید.

اولین چیزی که توی نواختن گیتار حرفه ای، لازمه در موردش حرف بزنیم اینه که کجای تسلسل بلوز 12 میزان لیک های لید رو اضافه کنیم. باید فاکتوهایی از قبیل اینکه با کی و تو چی دارید اجرا مکینید رو مد نظر قرار بدین. اگه دارید بلوز 12 میزان استاندارد رو با یه خواننده اجرا میکنید، نمی خواین که کارتون بیافته رو کار خواننده، شما لیک هاتون رو اونجایی میزارید که خواننده نمی خونه.

توی نواختن گیتار حرفه ای، می تونید 12 میزان رو به سه بخش چهار میزانه تقسیم کنین. اگه این کار رو انجام بدین، معمولا یه وسیله دیگه اجرا میکنه یا یه نفر در طول دو یا سه میزان اول هر فرِیز چهار میزانه، می خونه. و شما می تونین برای یکی دو تا میزان آخری برای اجرای لیک استفاده کنید.

تو درس نواختن گیتار حرفه ای، ما ریف رو به سه بخش فرِیز چهار میزانه تقسیم میکنیم. برای هر کدوم از دو فرِیز چهار میزانه، می خوایم که آخرین میزان رو پُر کنیم، پس میزان های چهار و هشت. روی آخرین فرِیز چهار میزانه، یه لیک تِرن اِروند داریم که میره روی میزان های یازده و دوازده.

اگه ریف بلوزی که توی نواختن گیتار حرفه ای، در موردش حرف میزنیم رو می دونین، می توند سه میزان اول رو مثل کاری که همیشه انجام میدیم اجرا کنید. توی ویدیو، متوجه میشین که من روی اولین نُـت میزان چهارم توقف کردم و اینجاست که اولین لیک لید رو اضافه میکند.

به اولین آکورد پاور از میزان، چهار ضربه میزنیم، پس الان لیک رو شروع کنید. انگشت دومتون رو بزارید روی فرِت دوم از تار G و نیم پرده اون رو به بالا بِند کنید، یه تار E باز دنبالش میاد. از اونجا، فرِت دوم از تار G رو اجرا کنید و تار سِل رو پول آف کنید. برای تموم کردن این لیک، فرِت دوم از تار D رو اجرا کنید، بعدش دوباره فرِت دوم از تار D.

امیدوارانه، الان توی نواختن گیتار حرفه ای، می بینید که می تونید یسری ریف بلوز رو انجام بدین و یسری لیک لید خوب رو هم اونجا اضافه کنین. توی ویدیو، می بینید که ریف کامل رو با قطعه آموزشی اجرا میکنم.

مهمه که این ضرب ثابت رو تمرین کنید، اینطوری می تونید ساعت درونیتون رو توسعه بدین. میشه از مترونوم یا قطعه آموزشی که براتون آوردم هم استفاده کنید. از هر کدوم که خواستین انتخاب کنید، تا وقتی که با یه ضرب ثابت اجراشون کنین فرقی نداره.

می دونم که توی نواختن گیتار حرفه ای، کلی کار براتون درست کردم، اما از ابتدای مجموعه شروع سریع گیتار بلوز راه زیادی اومدین. اینطوری روی این مهارت ها کار کردن هم باعث پیشرفت دایره گیتار بلوز ریتم و هم دایره گیتار بلوز لید شما میشه.

اشتراک ویژه گیتار