آکوردآکورد پاورآموزش گیتاررایگانریتم گیتار

آکورد پاور از مجموعه آکورد های ریتم گیتار همراه با ویدئو

توضیحات پیرامون آکورد پاور

چطور آکورد پاور رو اجرا کنیم؟

به ویدیوی شماره دو از مجموعه آموزش ریتم گیتار خوش اومدین. همونطوز که قبلا گفته شد آکورد به سه یا بیش از سه نت گفته میشه که با هم اجرا بشن. توی این درس، میریم سر وقت یسری آکورد پاور. آکوردهای پاور یسری از اساسی ترین آکوردهای گیتار هستن که باید توی بساطتون داشته باشین.

توی این درس آموزش گیتار سه تا شکل پایه برای آکوردهای پاور یادتون میدم، روی استاد شدن این شکل ها تمرکز میکنیم. وقتی که آکودهای پاور رو یاد گرفتین، می تونین توی هر سبک موزیک شامل جاز، راک، رِگا، کاننتری، و چیزای دیگه ازشون استفاده کنید.

آکورد پاور یه آکورد دو نُتِ هستش، بدون اینکه کیقیت ماژور یا مینور به خودش بگیره، به این خاطره که آکوردهای پاور فقط از نُت پایه و پنجم آکورد ساخته میشن. سوم آکورد که به آکورد کیفیت ماژور یا مینور میده از بازی بیرون گذاشته میشه. خیلی نگران تئوری پشتش نباشین. کاری که می خوایم بکنیم اینه که اول روی آشنا شدن با شکل های آکورد پاور متمرکز بشیم.

بیاین با اولین شکل آکورد شروع کنیم. انگشت اشارتون رو بزارید روی فرِت سوم از تار E  پایین. وقتی که آکوردهای پاور اجرا میکنین، نُتی که با انگشت اشاره اجرا میکنین همیشه نُتت پایه آکورد خواهد بود. نُت پایه به اون آکورد پاور بخصوص اسم میده، پس توی این مورد، از اونجا که انگشت اشاره شما داره نُت سِل رو اجرا میکنه، این آکورد پاور سِل هستش.

آموزش آکورد پاور
آموزش آکورد پاور
آموزش آکورد پاور سِل
آموزش آکورد پاور سِل

حالا نسبتا راحته که بدون توجه به این که کجا هستین با پیروی از الگو آکورد پاور رو تمومش کنین. فقط دو فرِت توی تار بالا برید، انگشت سومتون رو بزارید روی اون تار، که اینجا میشه فرِت پنجم از تار A. اینکار شکل آکورد پاور شما رو تموم میکنه، و شما می تونین فقط با اِسترام کردن تارهای پنجم و ششم اجراش کنید.

 نکته جالب در مورد آکوردهای پاور اینه که می تونین روی صفحه انگشتت گذاری حرکتشون بدین. با این شکل آشنا بشین، و با حرکت دادنش روی تار ششم در طول صفحه انگشت گذاری تمرین کنید.

می خوایم که آکورد پاور بعدیون رو اینطوری یاد بگیریم که  همون ساختار اولی و فقط با اضافه کردن یه نُت کمی تغییرش دادیم، هنوزم یه آکورد دو نُته هستش، اما رو اون نُت پایه دو بار بالا میایم

دوباره از آکورد پاور سِل شروع میکنیم، و بعدش یه اُکتاو بالاتر از نُت پایه رو با گذاشتن انگشت کوچیکه روی فرِت پنجم از تار D بهش اضافه میکنیم. اگه هر تار رو پیک کنید، می شنوید که هنوزم فقط یه نُت سِ و یه نُت رِ داریم. اما الان تار سوم، یه نُت سِل اضافی رو یه اُکتاو بالاتر اضافه میکنه.

تا الان وقتی که هر آکورد پاور رو اجرا میکردین، متوجه میشین که این نسخه سه تاره ضدای پرتری نسبت به نسخه دو تار داره. این یه طعم دیگه میده که برای آکورد پاور می تونید ازش استفاده کنیدو روی یاد گرفتن این شکل کار کنید، تا انگشتانتون بتوننن صاف برن سر وقتش، انگشتا درست پش ت فرِت باشن، و بتونن آکورد رو هر جایی که روی صفحه انگشت گذاری خواستن ببرن.

سومین شکل آکورد پاوری که می خوایم یاد بگیریم شبیه به شکل قبلیه، اما بجای اینکه با دو انگشت دو تا نُت بالا رو اجرا کنیم، با انگشت سم یه ستون میسازیم و در واقع جفتش اون نُت ها رو اجرا میکنه.

ممکنه اولش ناجور به نظر بیاد، مخصوصا اگه تا حالا با انگشت سومتون بار نساخته باشین، یه مدت طول میکشه تا قدرت و چالاکی بدست بیاد، اما باهاش اجرا کنی. اینکه از یه انگشت برای بار کردن استفاده کنیدسریع تر و راحت تر از استفاده از سه انگشت روی صفحه انگشت گذاری هستش. روی راحت شدن با اون شکل آکورد پاور تمرکز کنید، و بالا و پایین کردنش رو صفحه انگشت گذاری رو تمرین کنید.

موقعیت های متفاوت شکل های آکورد پاور متفاوت هم می خوان، پس روی هر سه تا شکل آکورد کار کنید و با هر سه تاش احساس راحتی کنید، اما واقعا مهمه که این مهارت رو اضافه کنید.

چطور از آکورد پاور استفاده کنیم؟

تو ویدیوی شماره ۳ از مجموعه از آموزش ریتم گیتار بهتون یاد میدم که چطور  شکل آکوردهای پاور درس قبلی رو روی صفحه انگشت گذاری حرکت بدین تا هر آکورد پاوری که می خواین رو اجرا کنید. اگه یه هم گروهی، یا دوستی که باهاش اجرا میکنین یا برگه موسیقی بهتون بگه که یه آکوورد پاور بخصوص رو اجرا کنید، اونوقت اون اعتاد به نفس رو دارید که یه راهی برای اجراش دارم.

اول از همه، برای اینکه بتونیم آکوردهای پاور رو به طور موثر حرکت بدیم، باید اسم نُت های روی تارهای پنجم و ششم رو بدونین. بیاین با تار E پایین شروع کنیم. روی صفحه نمایش یه گراف می بینین که اسم نُت های ۱۲ فرِت اولرو توش نوشتیم. اونا نُت های پپایه برای آکوردهای پاور هستن، تدریجا، نیاز دارید که نُت های روی تار ششم رو به خاطر بسپرید، اما برای الان می تونین به این گراف رجوع کنید.

اگه به نُت های ۱۲ فرِت اول نگاه کنید، می تونید ببینید که از هفت حرف اول حروف الفبا استفاده میکنه. از تار E باز شروع میشه، اینا نُت های طبیعی هستن، و بعدش نُت های دیِز و بِمُل رو بینشون میبینم. الان نگران نُت های بِمُل و دیِز نباشین. من فقط می خوا متوجه بشین که نُت ها از هفت حرف اول حروف الفبا میان، یه چیزی که باید باهاش آشنا بشین.

نُت های روی تارهای E و A:

آموزش آکورد پاور: اسم تارهای E و A
آموزش آکورد پاور: اسم تارهای E و A

ممکنه یه مقدار زمان ببره تا اینا رو به خاطر بسپرید، و عیبی نداره، چون الانشم داریئ ری چیزایی که توی به خاطر سپردنش کمکتون میکنه کار میکنید. با کار کردن روی آکوردهای پاور توی این درس و به عنوان بخشی از تمرین روزانه باعث میشه که شروع کنید به حفظ کردن نُت های روی نار E پایین.

گام بعدی اجرای نسخه دو نُته از آکورد پاور سِل هستش که توی درس قبلی یاد گرفتیم. یادتون باشه که نُتی که با انگشت اشارتون اجرا میکنید نُت پایه آکرد پاور هستش، پس با انگشت اشاره روی فرِت سوم، نُت سِل و آکوورد پاور سِل رو داریم.

نکته جالب در مورد آکورد پاور اینه که متحرک هستن و تا وقتی که انگشت اشارتون روی تار پنجم یا تار ششم باشه، میشه اونا رو به هر جایی روی صفحه انگشت گذاری حرکت داد. خیلی ساده اسم آکورد پاور بر اساس اینکه انگشت اشارتون کجا باشه تغییر میکنه. پس اگه اکورد پاورم رو چند تا فرِت جابجا کنم، بجوری که انگشت اشارم بیاد روی فرِت اول، این میشه آکورد پاور فا، که روی گراف میبیندشون.

بیاین سعی کنیم که دوباره این آکورد پاور رو جابجا کنیم. انگشت اشارتون رو بزارید روی فرت پنجم از تار E پایین و شکل آکورد پاورتون رو تموم کنید. بر اساس گراف، می بینید که الان داریم آکورد پاور لا رو اجرا میکنیم. این ممکنه براتون ساده به نظر بیاد، و اگه اینطوره که فوق العادست. می تونین فقط با حرکت دادن شکل کلی آکورد پاور اجرا کنید.

اگه براتون سخت بود، بخش چالش برانگیزش اینه که نُت های پایه روی تار E پایین رو به خاطر بسپارید. سعی کنید که اول با نُت های طبیعی شروع کنید، چون اونا راحت تر بدست میان.همینطور که بیشتر تمرین می کنید، اونوقت شروع میکنید به یاد گرفتن اینکه نُت های دیِز یا بِمُل کجا هستن.

قبل تر اشاره کردم که می تونید آکورد های پاور خودتون رو روی تار پنجم یا ششم اجرا کنید. اینجا یه گراف جدید داریم که تار اسم نُت های تار A رو بهتون نشون بده، و می بینین که تسلسل نُت مشابه با تار E پایین هستش. تنها تفاوتش اینه که بجای نُت می با نُت لا شروع میشه.

بیاین آکورد پاور روی تار A اجرا کنیم. انگشت اشارتون رو بزارید روی فرِت پنجم از تار پنجم، و بعدش انگشت سوم روی فرِت هفتم از تار سوم. با نگاه کردن به گراف، از اونجا که انگشت اشاره شما روی فرِت پنجم هستش، دارید آکورد پاور رِ رو اجرا میکنید.

درست مثل آکورد های پاور تار ششم، می تونید که این رو هم هر جا که خواستین روی صفحه انگشت گذاری بالا و پایین ببرید. اگه شکل آکورد پاورتون رو حرکت بدین که انگشت اشارتون بیاد روی فرِت سوم از تار پنجم، الان دارد آکورد پاور دو رو اجرا میکنید.

بعد از همه اینا، ممکنه در شگفت باشین که چرا یاد میگیریم که آکوردهای پاور رو روی هر دو تار پنجم و ششم اجرا کنیم. بیاین یه نگاهی بندازیم به مثال ارزش استفاده از هز دو تار. اگه می خواستم که یه تسلسل آکورد پاور معمولی  سِل، دو، رِ اجرا کنم و فقط از تار ششم استفاده میکردم، توی ویدیو می بینید که از فرِت سوم به فرِت هشتم و بعدش فرِت دهم دستم خیلی توی صفحه انگشت گذاری بالا میره. پس ممکنه اما کلی جابجایی توش داره.

استفاده از هر دو تا پنجم و ششم برای یه تسلسل آکورد اینطوری موثرتره چون مجبور نیستین که زیاد اینور و تونور بپرید. اگه دوباره از آکورد پاور سِل خودم روی فرِت سوم شروع کنم، می تونم با رفتن به فریت سوم از تار پنجم برم به دو، و بعدش با آکورد پاور رِ روی فرِت پنجم از تار پنجم تموم کنم.

از دیدن این ویدیو و انجام دادنش، می تونید ببینید که چقدر موثره که از تارهای پنجم و ششم برای اجرای آکوردهای پاور استفاده کنین. همینطور که دارید توشون اجررا میکنید مطمئن بشین که روی تمییز اجرا کردن آکوردها هم کار میکنید.

برای اینکه کمکتون کنیم تا آکو ردهای پاور رو اجرا کنین، یه قطعه آموزشی ساختم که نشلسل سِل، دو، رِ رو اجرا میکنه. قطعه آموزشی برای یه میزان روی سِل می مونه، یه میزان روی دو و بعدش برای یه میزان روی رِ. می تونید برای اِسترام کردنتون که نُت های گرد یا نُت های سیاه رو اجرا کنید. همینطور که تمرین میکنید، می تونید تلاش کنین که روی تار ششم بمونین، روی تار پنجم بمونین و بعدش آکوردهای پاورتون رو روی جفتشون اجرا کنید.

متشکر که این درس رو دیدین، اینجا کلی اطلاعات داشتیم، پس هر وقت خواستین خیلی راحت برگردین و بازبینی کنیدش، به عنوان گیتاریست ریتم این یه مهارت فوق العادست که بتونین با اعتماد به نفس آکوردهای پاور رو اجرا کنین و اونا رو روی صفحه انگشت گذاری حرکت بدین.