آکوردآکورد بازآموزش گیتاررایگانریتم گیتار

آکورد گیتار در بحث آموزش ریتم گیتار

توضیحات آکورد های باز

آکورد گیتار: چطور آکورد باز رو اجرا کنیم؟

 به مقاله شماره 5 از مجموعه آموزش ریتم گیتار خوش اومدین! تا اینجا توی این مجموعه از آکورد گیتار، سراغ آکورد های پاور و آکوردهای بار رفتیم و به بحث در مورد اینکه چطور روی صفحه انگشت گذاری حرکتشون بدیم پرداختیم. باید هر دو نوعِ آکوردها رو بدونین تا گزینه های بیشتر و آزادی بیشتری موقع اجرای گیتار داشته باشین. توی این درس، اساسی ترین آکوردهای باز که به عنوان نوازنده گیتار ریتم باید بدونین رو یادتون میدم.

how-to-play-open-chords PDF

آکوردهای بار و آکورد باز اغلب یه اسم دارن، اما صداهاشون متفاوته، توی ویدیو، آکورد بار سِل و آکورد باز سِل هر دو صدای مشخصی دارن. نه تنها صداشون متفاوته، بلکه می تونن توی نقاط متفاوتی از صفحه انگشت گذاری هم اجرا بشن. بسته به اینکه دارید چی اجرا میکنین، ممکنه بخواین که بعضی وقتا از آکورد بار استفاده کنین و بعضی وقتا از آکورد باز.

آکوردهای بازی که توی این درس اجرا میکنیم به این صورت هستن: سِل ماژور، دو ماژور، می ماژور، می مینور، لا ماژور، لا مینور، سی و فا. الانشم یجورایی آکوردهای سی و فا ر می دونین چون شکل های آکورد بار رو بهتون یاد دادیم. مهمه که اون آکوردها رو به یاد داشته باشین چون توی همون بخش آکوردهای باز شما هستن. اگه الان با ابن آکوردها احساس راحتی می کنین، خوبه، اما هنوزم باید کل درس رو ببنین چون یسری راهنمایی برای بدست آوردن انتقال راحت و صدای تمییز براتون دارم.

اینا کلی اطلاعت میشه، پس احساس نکنید که قبل از رفتن به چیزای دیگه باید این آکوردها رو یاد بگیرین. در عوض، هر بار یکیش رو بگیرین، روش کار کنید، و  بعدش بیاریدشون توی برنامه تمرین روزانه خودتون. وقتی که همه این شکل های آکورد باز رو اجرا کردیم، اونا رو به یسری تسلسل آکورد محبوب که توی درس قبل یاد گرفتیم اعمال کنید.

اولین آکوردی که یاد میگیریم آکورد سِل باز هستش، و دو انگشت گذاری متفاوت بهتون یاد میدم. اولی از انگشت های اول دوم و سوم استفاده میکنه و اون یکی از انگشت های دوم، سوم و چهارم.

آکورد گیتار: آکورد سِل باز
آکورد گیتار: آکورد سِل باز

برای اولی، انگشت دوم رو میزارید روی فرِت سوم از تار E پایین، انگشت اول روی فرِت دوم از تار A، و بعدش انگشت سومتون روی فرِت سوم از تار E بالا. این شکل سِل ماژور هستش و می تونید که هر شش تار این آکورد رو اِسترام کنید.

برای دومین انگشت گذاری می تونید همون نُت ها رو با گذاشن انگشتان دوم، سوم و چهارم اجرا کنید. با استفاده از این انگشت گذاری برای آکورد سِل ماژور تغییر به آکورد دو باز رو راحت تر میکنه، که یه تغییر خیلی معمول هستش.

آکورد گیتار: آکورد سِل ماژرو
آکورد گیتار: آکورد سِل باز

دومین شکل آکورد بازی که یاد میگیریم، آکورد دو ماژور هستش. انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت اول از تار B، انگشت دوم روی فرِت دوم از تار D، و انگشتت سوم روی فرِت سوم از تار A. وقتی که دو ماژور رو اجرا میکنین، نگران اِسترام کردن تار E پایین نباشین چون باید بیرون بمونه.

آکورد گیتار: آکورد باز دو ماژور
آکورد گیتار: آکورد باز دو ماژور

 خیلی از نوازنده های تازه کار با این شکل آکورد مشکل دارن چون نمی تونن که به درستی با انگشت سوم به فرِت سوم از تار A برسن. اگه شما هم همین مشکل رو دارین، مطمئن بشین که دستتون ژست خوبی داره. اگه آرنجتون رو بیارین نزدیک بدنتون، شما رو توی موقعیت بهتری برای گرفتن اون نُت قرار میده.

آکورد بعدی که یاد میگیریم، رِ ماژور باز هستش. انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت دوم از تار G، انگشت دوم روی فرِت دوم از تار E بالا، و انگشت سوم روی فرِت سوم از تار B، وقتی که آکورد ماژور رِ رو اِسترام میکنین، فقط چهار تار بالای رو اِسترام کنین، تارهای E و A رو بیرون بزارید.

آکورد گیتار: آکورد باز رِ ماژور
آکورد گیتار: آکورد باز رِ ماژور

 یه مشکلی که نوازنده های تازه کار یا این آکورد دارن اینه که انگشتاشون توی یه فضای کوچیک خیلی نزدیک به هم میشینه، به این ختم میشه که تارهای اطرافشون رو بیصدا میکنن. متوجه میشین که انگشت سومتون به راحتی می تونه بدون اینکه بفهمین تار E بالا رو بیصدا کنه. برای اینکه این مشکل براتون پیش نیاد، مطمئن بشین که روی سر انگشتانتون اجرا میکنید.

شکل آکورد بعدی که یاد میگیریم ، آکورد ماژور می باز هستش. اگه آکوردهای بار رو قبلا توی ویدئوهای این مجموعه یاد گرفته باشین. انگشت اولتون رو میزارید روی فرِت اول از تار G، انگشت سوم روی فرِت دوم از تار D، و انگشت دوم روی فرِت دوم از تار A. می تونید که هر شش تار رو برای آکورد ماژور می اِسترام کنید و این یه آکورد دیگه هستش که توی اون انگشتانتون خیلی بهم نزدیکن و ممکنه که تصادفا بقیه تارها رو بیصدا کنن، پس مطمئن بشید که دارید روی سر انگشتانتون اجرا میکنین.

آکورد گیتار: آکورد باز می ماژور
آکورد گیتار: آکورد باز می ماژور

یه نکته که برای تغییر راحت و روان بین آکوردها بهتون میگم این که، مطمئن بشین که شکل های آکوردی که استفاده میکنید رو به خوبی بدونین تا بتونین مستقی برید سر وقتشون. با قبل از اینکه بین آکوردها انتقال انجام بدین با ساخت هر شکل احساس راحتی کنین.

آکورد بعدی ، آکورد می مینور باز هستش، که وقتی آکورد می ماژور رو بدونین خیلی راحت میشه. اگه یه شکل گام آکورد می ماژور بسازین، همه چیزی که برای ساخت آکورد می مینور انجام میدین اینه که انگشت اول رو از تار G بردارین. یه راه راحت برای تمرین آکورد می مینور اینه که روی سوییچ کردن بین آکوردهای می مینور و می ماژور کار کنید.

آکورد گیتار: آکورد باز می مینور
آکورد گیتار: آکورد باز می مینور

آکورد بعدی لا ماژور هستش، و اگه آکوردهای بار رو یاد گرفته باشین، الانم این آکورد رو می دونین، انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت دوم از تار D، انگشت دوم روی فرِت دوم از تار G، و انگشت سوم هم روی فرِت دوم از تار B. واقعا مجبورید انگشتاتون رو کنار هم جا بدین تا همشون روی فرِت دوم جا بشن، و زمانی که این آکورد رو اجرا میکند، تار E پایین رو بیرون میزارید.

آکورد گیتار: آکورد باز لا ماژور
آکورد گیتار: آکورد باز لا ماژور

یه راهنمایی دیگه که برای اینکه بهتون کمک میکنه انتقال آکورد رو روان تر انجام بدین. قبل از اینکه نیاز باشه به یه آکورد انتقال انجام بدین، تصورش کنید و اون رو احساس کنید. اگه بخواین که بین می ماژور و لا ماژور سوییچ کنین، قبل از اینکه لازم باشه به لا ماژور سوییچ کنین، می دونین که حدود دو میزان فاصله دارید، باید به این فکر کنید که اون آکورد چه شکل و حسی داره. این نکته کمک میکنه که از آکورد بعدی سورپرایز نشین و جا نندازیدش.

بعدی، آکورد لا مینور باز رو یاد میگیریم. دوباره، اگه آکوردهای بار رو بلد باشین، می دونین که در مورد شکل لا ماژور حرف میزنیم و فقط یکم موقعیت انگشت گذاری رو تغییر میدیم. انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت اول از تار B، انگشت سوم روی فرت دوم از تار G، و انگشت دوم روی فرِت دوم از تار D. وقتی که آکورد لا مینور باز رو اِسترام کردین، تار E پایین رو بیرون بزارید. تا آکورد لا مینور رو به خاطر داشته باشین، بدونین که شکلش درست مثل شکل آکورد می ماژور هستش، فقط یه تار جابجا شده.

آکورد گیتار: آکورد باز لا مینور
آکورد گیتار: آکورد باز لا مینور

آکورد بعدی که سر وقتش میریم فا ماژور هستش، و همونطور که قبل تر گفتم، برای این یکی از آکورد بار استفاده میکنیم. از انگشت اشاره برای ایجاد بار روی فرِت اول هر شش تار استفاده کنید. بعدش انگشت دومتون رو بزارید روی فرِت دوم از تار G، انگشت چهارم روی فرِت سوم از تار D، و انگشت سوم روی فرِت سوم از تار A.

آکورد گیتار: آکورد باز فا ماژور
آکورد گیتار: آکورد فا باز ماژور

مطمئن بشید که بار درست پشت فرِت قرار گرفته باشه، از لبه استخوانی انگشت بجای بخش نرم میانی استفاده کنید. اگر می خواین که این آکورد فا ماژور و به یه فا مینور تبدیل کنین، همه کاری که لازمه انجام بدین اینه که انگشت دومتون رو از تار G بردارین.

 آخرین آکوردی که بهش میپردازیم، سی ماژور هستش، و این هم یه آکورد بار هستش. بار رو بزارید روی فرِت دوم از پنج تار اول و انگشت دومتون رو بزارید روی فرِت چهارم از تار D. انگشت سومتون روی فرِت چهارم از تار G، انگشت چهارم روی فرِت چهارم از تار B. اگه می خواین که این آکورد سی ماژور رو به سی مینور تبدیل کنید، فقط سه انگشت اولتون رو سوییچ کنین و یه شکل لا مینور بسازین.

آکورد گیتار: آکورد بار سی ماژور
آکورد گیتار: آکورد بار سی ماژور

موقع اجرای این آکوردها تا اونجا که می تونین ریلکس کنین. اگه اجرای گیتارتون خیلی سخت به نظر اومد، ممکنه لازم باشه که یه متخصص، گیتارتون رو تنظیم کنه. گرون نیست و کمک میکنه تا اونجا که ممکنه راحت گیتار رو اجرا کنین.

زمان بزارید تا این شکل ها رو یاد بگیرید. انتظار نداشته باشین که یه شبِ باهاشون خیلی راحت بشین، و سعی نکنید که یه دفعه  به تعداد زیادی از اون ها حمله کنید. همچنین یادتون باشه که تا وقتی هر کدوم شکل ها رو یاد نگرفتین، سعی نکنید بینشون سوییچ کنین. در غیر اینصورت باعث دلسردیتون میشه.

وقتی این آکوردها رو یاد گرفتین، می تونید شروع کنید به اعمال اونا به تسلسل های معمولی که توی درس بعدی یاد میگیرید. بجای اینکه تسلسل 1 4 5 رو با آکوردهای بار اجرا کنین، بجاش می تونید سعی کنید که از آکوردهای بار استفاده کنین . می تونید هم که تسلسل 1 5 6 4 رو با استفاده از آکوردهای باز امتحان کنید. که توی کلید سِل میشه سِل، رِ، می مینور، دو. استفاده از آکوردهای باز صدای متفاوتی به شما میده، و دونستنشون بهتون گزینه هایی میده که بر اساس صدایی که انتظار دریافتش رو دارین می تونین از اون ها انتخاب کنید.

الان وقتشه که این آکوردهای باز رو با موزیک واقعی تمرین کنیم، پس قطعه آموزشیتون رو که زیر ویدیو قرار دادیم بیارید. اصولا فقط یه لوپ درام هستش که می تونین ازش برای تمرین تسلسل های آکورد با آکوردهای باز استفاده کنین. می تونید از تسلسل 1 4 5 یا 1 5 6 4 یا هر کدوم از شش آکورد توی کلید سِل که توی این درس یاد گرفتین استفاده کنید. سِل و لا مینور، سی مینور، دو، رِ یا می مینور. آکورد هفتم این کلید یه مقدار عجیبه، پس الان نمی خواد نگرانش باشین. می تونید روی شش تار دیگه تمکز کنید و سعی کنید که ترکیبشون کنید تا تسلسل آکورد خودتون رو بسازین.

ویدیو رو چک کنید تا مثال نحوه اجرای آکوردهای باز برای اجرای تسلسل 1 4 5 و 1 5 6 4 روی قطعه آموزشی رو ببینید. متشکر که این ویدیو رو تماشا میکنین، و امیدوارم که دستاورد زیادی داشته باشین. توی درس های بعدی، یسری الگوی اِسترام کردن یاد میگیریم که به عنوان شالوده برای الگوهای اِسترام های آینده  بکار میره.