آکوردآموزش گیتارتئوری موسیقیعضویت ویژه

فرمول ساخت آکورد برای آکوردهای مینور و ماژور

نحوه تشکیل آکوردهای مینور و ماژور

فرمول ساخت آکورد

آکوردهای مینور چطور ساخته میشن؟

توی درس فرمول ساخت آکورد، یه نگاهی به نحوه ساخت آکوردهای مینور و ماژور میندازیم. بیشتر موزیک یا از آکورد مینور ساخته میشه یا آکورد ماژور، پس مهمه که درک خوبی از نحوه ساخت و تفاوتشون از هم دیگه داشته باشیم. اگه تمایل به نوشتن آهنگ هاتون دارید، یا می خواین که درک بهتری آهنگ هایی که یاد میگیرید داشته باشین، باید درک خوبی از تئوری آکورد پایه بدست بیارین.

قبل از اینکه بپرین به این درس، باید درک خوبی از اصول پایه تئوری موزیک داشته باشین. می تونید توی درس ۴ نکته اساسی موزیک بیشتر در موردشون یاد بگیرید.

فرمول ساخت آکورد، روش گام ماژور

اولین روش برای ساخت آکورد مینور، روش گام هستش. اول، گام مینور آکوردی که می خواین بسازین رو هِجی کنید. بعدش فقط مجبورید که نُت های ۱، ۳ و ۵ از گام رو پیدا کنید تا نُت های آکورد بدستتون بیاد.

لا مینور: برای استفاده از این روش برای پیدا کردن نُت ها توی لا مینور، با هِجی کردن گام لا مینور شروع میکنیم. بعدش فقط باید نُت های۱، ۳ و ۵ رو پیدا کنید. این نُت ها، نُت هایی هستن که آکورد لا مینور میسازن.

فرمول ساخت آکورد، لامینور
فرمول ساخت آکورد، لامینور

رِ مینور: همون کار رو برای آکورد رِ مینور انجام میدیم. نت های ۱، ۳ و ۵ رو توی گام رِ مینور پیدا کنید. آکورد رِ مینور اینطوری هِجی میشه: رِ (D)، فا (F)، لا (A).

فرمول ساخت آکورد، رِ مینور
فرمول ساخت آکورد، رِ مینور

فرمول ساخت آکورد، روش سوم های تلنبار شده

سوم های تلنبار شده، یه روش جایگیزین برای پیدا کردن نُت ها توی آکورد هستش. اول از همه، نیازه که تفاوت بین سوم ماژور و سوم مینور رو بدونین.

سوم ماژور: سوم ماژور فاصله ای به اندازه چهار نیم پرده (چهار فرِت) هستش.

سوم مینور: سوم مینور فاصله ای به اندازه سه نیم پرده هستش.

توی فرمول ساخت آکورد، برای استفاده از این روش با نُت پایه آکوردی که می خواین بسازید شروع میکنین. بعدش نُتی که به اندازه سوم مینورِ روی اون اضافه میکنید. بعدش نُتی که به اندازه سوم ماژورِ روی نت دوم اضافه میکنید. این سه تا نُت، نُت هایی هستن که آکورد مینور میسازن.

لا مینور: با نُت لا شروع میشه. یه سوم مینور از اون میشه دو، یه سوم ماژور از دو میشه می. آکورد لا مینور اینطوری هِجی میشه: لا (A)، دو (C)، می (E).

فرمول ساخت آکورد، لا مینور
فرمول ساخت آکورد، لا مینور

رِ ماژور: بزارید همین کار رو برای آکورد رِ مینور انجام بدیم. با نُت رِ شروع کنید. میور سوم اضافه کنید که میشه فا. بعدش ماژور سوم اضافه کنید که میشه لا. آکورد رِ مینور اینطوری هِجی میشه: رِ (D)، فا (F)، لا (A).

فرمول ساخت آکورد، رِ مینور
فرمول ساخت آکورد، رِ مینور

تئوری فرمول ساخت آکورد، اول کار می تونه چالش برانگیز باشه. صبوری کنید، و هر روز کمی وقت بزارید می بینید که راحت تر میشه. اگه نیاز داشتین برگردین و چند بار این درس رو تماشا کنین و سعی کنید که تئوری آکورد رو به برنامه تمرین روزانتون اضافه کنید.

آکوردهای ماژور چطور ساخته میشن؟

توی این بخش  از فرمول ساخت آکورد، یه نگاهی میندازیم به روشی که آکوردهای ماژور ساخته میشن. بیشتر موزیک از آکوردهای ماژور و مینور ساخته شده، پس مهمه که تفاوت بین اونا و نحوه کار کردشون رو درک کنیم. دونستن تئوری آکورد برای یاد گرفتن این موضوع که چطور آهنگ هامون رو بسازیم و در حالت کلی درک آهنگ هایی که اجرا میکنین عالیه.

قبل از اینکه بپریم به این درس، نیازه که درک خوبی از اصل های پایه ای از تئوری موزیک داشته باشین. می تونین توی درس ۴ اصل اساسی برای گیتار چیزای بیشتری یاد بگیرین.

فرمول ساخت آکورد، روش گام ماژور

اولین روش برای ساخت آکورد ماژور، شیوه گام ماژور هستش. با هِجی کردن گام ماژور برای آکوردی که می خواین شروع میشه. وقتی که گام رو هِجی کردین، می تونید نُت های ۱، ۳ و ۵ رو انتخاب کنید تا آ کورد مطابق با اون رو با همون نام بسازین.

سِل ماژور: برای استفاده از این روش برای ساخت آکورد سِل ماژور، با هِجی کردن گام سِل مماژور شروع میکنین. نُت های ۱، ۳ و ۵ ، نُت هایی هستن که آکوردسِل ماژور میسازن.

فرمول ساخت آکورد، سِل ماژور
فرمول ساخت آکورد، سِل ماژور

رِ ماژور: می تونیم همون کار رو برای آکورد رِ ماژور انجام بدیم. نُت های ۱، ۳ و ۵ توی گام رِ ماژور، آکورد رِ ماژور میسازن.

فرمول ساخت آکورد، رِ ماژور
فرمول ساخت آکورد، رِ ماژور

فا ماژور: در نهایت، از این روش برای پیدا کردن نُت ها توی آکورد فا ماژور استفاده میکنیم.

فرمول ساخت آکورد،فا ماژور
فرمول ساخت آکورد،فا ماژور

فرمول ساخت آکورد، روش تلنبار کردن سوم ها

تلنبار کردن سوم ها یه روش دیگه برای ساخت آکوردها هستش. برای اینجای کار، باید تفاوت بین سوم ماژور و سوم مینور رو بدونین.

سوم ماژور: سوم ماژور به فاصله چهار نیم پرده گفته میشه.

سوم مینور: سوم مینور به فاصله سه نیم پرده گفنه میشه.

برای تلنبار کردن سوم ها، با نُت پایه آکوردی که می خواین بسازین شروع میکنید. و سوم مینور بالای اون رِ هستش.

سِل ماژور: با نُت سِل شروع کنید، سوم ماژور از اون میشه نُت سی، و سوم مینور روی اون میشه نُت رِ.

فرمول ساخت آکورد،سِل ماژور
فرمول ساخت آکورد،سِل ماژور

رِ ماژور: با نت رِ شروع میشه. سوم ماژور از اون میشه فا دیِز. و سوم مینور از اون فا دیِز میشه لا.

فرمول ساخت آکورد، رِ ماژور
فرمول ساخت آکورد، رِ ماژور

فا ماژور: با نُت فا شروع میشه، سوم ماژور از او.ن میشه لا و سوم مینور از لا میشه دو.

فرمول ساخت آکورد، فا ماژور
فرمول ساخت آکورد، فا ماژور

اول کار، درک تئوری موزیک می تونه سخت باشه، اما اگه صبور باشین و هر روز یه مقدار وقت روی اون بزارید، روند کارش دستتون میاد. ممکنه نیاز داشته باشین که چند بار این درس رو مرور کنین. هیچ مشکلی نداره. سعی کنید تئوری موزیک رو به برنامه تمرین روزانتون وارد کنین.