آموزش گیتاراجزای گیتارتکنیکتنظیم و نگهداریرایگان

مهارت های اساسی: کوک کردن گیتار

کوک کردن گیتار ، مهارتی که همه باید بلد باشن

مهارت های اساسی: کوک کردن گیتار

توانایی کوک کردن گیتار  یه مهارت اساسی برای هر گیتاریست محسوب میشه، اینجا ساده ترین روش های کوک کردن گیتار رو بصورت کلی براتون شرح میدیم.

بدون توجه به اینکه چقدر با استعداد باشید، اگر که ندونین که چطور گیتار رو کوک کنین، صدای اجراتون هیچوقت خوب نمیشه. کوک کردن گیتار و آماده کردن اون برای اجرا، اولین گام در جهت داشتن یک نمایش عالی محسوب میشه.

اگر که یه تازه کار باشین، این موضوع می تونه یجورایی براتون راز آلود باشه. اینجا کلّیات کوک کردن گیتار به تیونینگ استاندارد رو براتون شرح میدیم (یعنی از ضخیم ترین به ضزیف ترین تار باید این ترتیب رو داشته باشن EADGBE).

کوک کردن گیتار: تیونِر

ساده ترین روش  استفاده از تیونِر

ممکنه خیلی واضح باشه، اما باید بگیم که ساده ترین روش کوک کردن گیتار استفاده از تیونِر هستش. بیشتر این تجهیزات روی گیتار آکوستیک به صورت اکسترنال نصب میشن و برای گیتار الکتریک به صورت فیش و با پدال استفاده میشه.

روش استفاده ازش خیلی ساده هستش: هر نُت رو به صورت مجزا اجرا کنید و تیونِر تشخیص میده که کدوم تار کوک شده ( مگر اینکه خیلی از کوک خارج شده باشه) و نشون میده که آیا تار بِمُل (پایین تر از پیچ مورد انتظار) یا دیِز هستش (بالاتر از پیچ صوتی مورد انتظار).

می تونه یک مانیتور LED یا عقربه ای داشته باشه (چه واقعی چه شبیه سازی شده). در مورد حالتی که دستگاه تیونِر عقربه ای باشه، زمای که عقربه در سمت چپ موقعیت مرکزی قرار بگیره، نشان دهنده تار بِمُل، و زمانی که عقربه در سمت راست موقعیت مرکزی باشه، نشان دهنده تار دیِز  هستش.

کوک کردن گیتار الگوی تیون کردن : توینِر عقربه ای

اگر که تار بِمُل باشه، به آرومی اون رو سفت کنید تا که فرآیند کوک کردن گیتار در موقعیت مناسب قرار بگیره. اگر که تار دیِز باشه، به آرومی اون رو شُل کنید تا که کوک بشه. این کار رو با همه تارها تکرار کنید تا همه اون ها در تیونینگ مناسب قرار بگیرن.

کوک کردن گیتار الگوی تیون کردن

کوک کردن گیتار به روش نسبی

در این روش تارهای گیتار نسبت به هم دیگه کوک میشن. به عبارت دیگه ، اگر که پیچ مناسب یه تار رو بشناسین، می تونین بقیه تارهای گیتار رو کوک کنید.

معمول ترین روش کوک کردن گیتار اینه که پیچ مناسب تار (E) پایین یا ضخیم ترین تار رو بدست بیاریم، و بقیه تارها رو نسبت به اون کوک کنیم. می تونه از یه ساز موسیقی کوک شده دیگه برای انجام اینکار استفاده کنیم، سازهایی مثل پیانو، یا یک ساز ساده مثل پیچ پایپ.

وقتی که تار E کوک بشه، فرِت پنجم رو پایین نگه دارید و یه نُت رو اجرا کنید. این نُت لا هستش. تار پنجم (دومین تار ضخیم) رو با این نُت کوک کنید.

این روند رو میشه به تارهای باقی مونده اعمال کرد:

  • پس فرِت پنجم از تار پنجم رو اجرا کنید، و تار چهارم یعنی (D) رو به اون تیون کنید.

  • فرِت پنجم از تار چهار رو تیون کنید و تار سوم (G) رو به اون کوک کنید.

  • تار بعدی کمی تفاوت داره – فرِت چهارم از تار سوم رو اجرا کنید و تار دوم (B) رو به این نُت کوک کنید.

  • فرِت پنجم از تار دوم رو اجرا کنید و تار اول (E) رو به این نت کوک کنید.

اگر پیچ پایپ یا ساز موسیقی دیگه ای ندارید، این یه راه خیلی خب برای اینه که برای کوک کردن گیتار، سیم ها رو با هم دیگه کوک کنید.

برای افراد مبتدی عادت کردن به این شیوه های کوک کردن یک امر مهم و حیاتی هستش. به صورت ایده آل باید ا تیونِ گیتار استفاده بشه، اما کوک کردن نسبی می تونه در شرایطی که به تیونِر دسترسی ندارید، راه حل مناسبی باشه.

متشکر که ما رو تا انتهای این مقاله همراهی کردین ، انتقادات و پیشنهاداتتون رو برای ما بزارید ما سعی میکنیم خودتون رو در هر مرحله بهبود بدیم.