آموزش گیتارتکنیکرایگانلید گیتار

تکنیک های گیتار الکتریک در بخش گیتار لید

تکنیک های گیتار الکتریک در لید گیتار مقدماتی

تکنیک های گیتار الکتریک چطور تارهای گیتار رو بِند کنیم

تکنیک های گیتار الکتریک در بخش مقدماتی لید گیتار
تکنیک های گیتار الکتریک در بخش مقدماتی لید گیتار

به مقاله تکنیک های گیتار الکتریک از آموزش گیتار لید خوش اومدین. توی اولین بخش مقاله، پند تا تکنیک مهم رو یاد میگیریم، اولین تکنیک بِند کردن نام داره، که بهتون کمک میکنه تا خودتون رو توی اجرای گیتار ابراز کنین. ما دو نوع بِند پایه رو توی این درس پوشش میدیم، شروع از بِند های نیم پرده و بعدش میریم به یه پرده بِند کردن.

هشدار، بعد از یه مدت انگشتانتون دچار سوزش میشن، درست مثل وقتی که شروع کردین به اجرای گیتار و یاد گرفتن آکوردها. به تمرین ادامه بدین، چون بعد از چند هفته انگشتانتون قوی تر میشن، و بِند کردن خیلی براتون راحت تر میشه.

how-to-bend-the-guitar-strings

اموزش تکنیک های گیتار الکتریک رو با نیم پرده بِند کردن شروع میکنیم، و بیاین برای تمرین توی این درس بچسبیم به گام پنتاتونیک سِل مینور. روی تار سِل، انگشت سومتون رو بزارید روی فرِت پنجم. برای نیم پرده بِند کردن، می خواین که تارها رو فشار بدین بالا تا نت بشه پیچ مشابه فقط نیم پرده بالاتر، مثل اینکه روی گردن یه فرِت به بالاحرکت کنین. می تونین چک کنید که با یه فرِت بالاتر اجرا کردن دارید چیکار میکنید و مطمئن بشید که پیچ بِند شما همونه.

توی تکنیک های گیتار الکتریک یه قانون نا نوشته موقع بِند کردن تار ها وجود داره که میگه قرار دادن بقیه انگشت ها پشت انگشتی که با هاش بِند میکنید بهتون کمک میکنه که تار رو بیشتر بِند کنین. اگه که نُت رو با انگشت سومتون نگه میدارید، می تونید هم که انگشتای اول و دوم برای بِند کردن کمک بگیرید.

بیاین به تکنیک بِند کردن توی تکنیک های گیتار الکتریک یکم دقیق تر نگاه کنیم، توی ویدیوی پایین می بینین که مچم یه مقدار لولا میشه، ساعدم کمی با حرکت جابجا میشه. توی ویدیو شبیه به اینه که انگار دارم کمی مچ و درستم رو خم میکنم. مطمئن بشید که انقذ بِند کردن رو تمرین کنین تا حس طبیعی بهتون بده، و پیچتون رو دوبار چک کنین.

حرکت از نیم پرده بِند کردن به یه پرده بِند کردن توی تکنیک های گیتار الکتریک برای انگشتانتون کمی سخت تر هستش. انگشت کوچیکتون رو بزارید پایین روی فرِت ششم از تار B، و از اونجا که دارید این نُت رو یه پرده بِند میکنید، باید صدایی شبیه به نُتی داشته باشه که دو فرِت بالاتره. از اونجا که انگشت کوچیکتون نُت رو نگه میداره، می تونید از انگشت های دیگتون استفاده کنید تا تار B رو عُل بدن به یه پرده بِند کردن. متوجه میشین که شصتم اومده رو صفحه انگشت گذاری، تا یه لنگر بسازه تا بتونم به پیچ مناسب ضربه بزنم.

توی تکنیک های گیتار الکتریک اگه انگشتانتون به اندازه کافی قوی نباشن، بِند کردن ممکنه سخت بشه. اما با تمرین انگشتانتون قوی میشن. الان دیدم که بِند کردن چطور کار میکنه، بیاین چند تا لیک پایه رو امتحان کنیم.

برای اولین لیک توی تکنیک های گیتار الکتریک، می چسبیم به گام پنتاتونیک مینور و نیم پرده بِند کردن. شروع از تار سِل، انگشت سومتون رو بزارید روی فرِت پنجم، و از انگشت اول و دومتون استفاده کنید تا بهتن کمک کنن نیم پرده بِند کنید. از بِند برگردین و انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت سوم. این لیک رو روی تار D با انگشت سوم روی فرِت پنجم تموم کنید.

الان بیاین یه پرده بِند کردن رو امتحان کنیم، انگشت کوچیکتون رو بزارید روی فرِت ششم از تار B و از بقیه انگشتانتون برای بِند کردن کمک بگیرید. یا انگشت اشارتون به فرِت سوم ضربه بزنین، با گذاشتن انشگت اشاره روی فرِت پنجم به تار G حرکت کنین، بعدش انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت سوم. این قطعه رو با گذاشتن انگشت سوم روی فرِت پنجم که نُت پایه از تار D هست به اتمام برسونین.

شروع کنین به آزمایش کردن با گام هایی که الان هم می دونیدشون، و بخاطر داشته باشین که باید به نُت هایی که توی گام هستن بِند کنید، توی تکنیک های گیتار الکتریک تضمین کنین که صدای نُت ها خوب میشه. یه چند تا نکته برای بِند کردن با گام پنتاتونیک مینور بهتون میگم. روی تار E بالا، اگه بالاترین نُت رو، روی فرِت ششم اجرا میکنید، می تونید که از یه پرده بِند کردن استفاده کنید. نُت روی فرِت ششم از تار B هم می تونه یه پرده بِند بشه. بالاترین نُت روی تار G، روی فرِت پنجم، می تونه نیم پرده بِند بشه.

با اجرای نُت روی فرِت پنجم از تار D، می تونید که یه پرده بِند کنید. هر وقت که نُت ها رو از سه تا تار پایینی بِند میکنم، تارها رو به پایین فشار میدم چون اونجوری جای بیشتری داره. تار A می تونه از فرِت پنجم نیم پرده بِند بشه، و تار E پایین هم می تونه از فرِت ششم یه پرده بِند بشه.

قطعه آموزشی که تو درس قبلی برای گام پنتاتونیک مینور استفاده کردیم رو در بیارید. بری بخش بِند کردن از تکنیک های گیتار الکتریک انگشتاتوت رو روی فرم بیارید، برای آزمایش کردن راحت باشین، ببینید که وقتی اجرا میک نید چی صداش خوب میشه. به مثال من توی ویدیو گوش کنید تا یسری راه برای اضافه کردن بِندها به سُلُ رو اونجا ببینید.

اگه اول کار صداش خوب نشد ناراحت نشین، چئن زمان میبره تا انگشتاتون قوی بشن و روی توانایی هماهنگ شدن با پیچ کار کنید. و مهم ترین بخش لذت بردن از فرآیند یادگیری هستش.

تکنیک های گیتار الکتریک چطور از ویبراتو استفاده کنیم

توی این بخش از مقاله تکنیک های گیتار الکتریک می خوام کمکتون کنم که با استفاده از مهارتی به اسم ویبراتو مهارن خود ابرازی خودتون رو یه سطح بالاتر ببرید. یاد گرفتن ویبراتو واقعا بهتون کمک میکنه که صدای خودتون رو به عنوان نوازنده گیتار لید توسعه بدین، به عنوان مثال یه نگاهی به B.B. KING بنذارین. اگه حتی یه نُت با ویبراتوی اون بشنوین، سریع می تونین بگین که نوازندش B.B.KING  هستش.

درست مثل یه خواننده که ویبراتوی طبیعی خودش رو با صداش داره، نیازه که شما هم ویبراتوی خودتون رو پیدا کنید و اون رو توسعش بدین. توی تکنیک های گیتار الکتریک معتقدم که بهترین راه انجامش اینه که به نوازنده های گیتار ورد علاقتون گوش بدین و ببینید که چزور از ویبراتو استفاده می کنن. همه قسمت مورد علاقتون از ویبراتو اونا رو بیروون بکشید و مال خودتون کنیدشون، به توسعه دادن صدای خودتون ادامه بدین. برای من، نوازند های مورد علاقه من برای ویبراتو اِریک جانسون و تی تابور هستن.

توی تکنیک های گیتار الکتریک تکنیک های بیشماری برای ویبراتو وجود داره، پس من می خوام دو راه که برای من خوب جواب دادن رو بهتون نشون بدم. بیاین با قراردن انگشت کوچیکه روی فرِت ششم از تار B شروع کنیم. اولین تکنیک برای ویبراتو شبیه به اینه که کمی نتر گیتار رو به بالا بِند کنیم، اما این کار رو بارها و بارها باید انجامش بدیم، همونطور که توی درس بِند کردن نشونتون دادم، بین شصت و مچم یه مفصل کوچیک اینجاد میکنم.

روش دوم که توی تکنیک های گیتار الکتریک می خوام بهتون نشون بدم رو از اِریک جانسون یاد گرفتم. وقتی که ویبراتو انجام میده، شصتش رو از پشت گردن آزاد میکنه و از کل دستش برای فشار آوردن به تار استفاده میکنه. توی ویدیو، می تونید ببینید که وقتی از این روش استفادهه میکنم کل دستم روی ویبراتون کار میکنه.

صادقانه بگم، از هر دو روش برای اجرای ویبراتو استفاده میکنم، فقط به این بستگی داره که می خوام ویبراتو چه صدایی داشته باشه. هر دو روش رو امتحان کنید، آزمایش کنید ببینید می خواید ویبراتو چه صدایی داشته باشه، ببینید به کدوم حالت احساس راحتی میکنید.

توی تکنیک های گیتار الکتریک ویبراتو یه تکنیک ابرازی هستش، و دو المان مختلف برای ویبراتو وجود داره که می تونین که می تونین باهاش موود یا موج موزیکتون رو تغییر بدین، اولین المان که می تونید تغییرش بدین، سرعت ویبراتوی شماست، سریع یا آروم نگه دارید برای اینکه با مود شما هماهنگ بشه. توی ویدیو، می تونید ببینید که بت تغییر سرعت ویبراتو می تونم یه تغییر بزرگ توی صدا انجام بدم.

المان دوم که بهتون کمک میکنه توی اجرا ویبراتو صدای خودتون رو توسعه بدین، عرض ویبراتوی شما هستش. ویبراتوی شما می تونه باریک و جزیی باشه، یا یا اینکه خیلی عریض باشه. می تونین بر اساس لحظه تعیین کنید که عرض اجراتون چقدر باشه، و بسته به اینکه چه صدایی می خواین.

توی تکنیک های گیتار الکتریک ویبراتو یه تکنیک شخصیه، و هیچ صدای درست یا غلطی توش وجود نداره. با این تکنیک آزمایش کنین تا ببینید که چی براتون جواب میده و چطور می خواین که ویبراتوی خودتون رو توسعه بدین. هر قطعه آموزشی که خواستین رو دربیارید و باهاش آزمایش کنید و ازش لذت ببرید، ویدیو رو ببینید تا یه مثال از ویبراتوی من توی گام مینور رو ببینید.

تکنیک های گیتار الکتریک، هَمِر آن و پول آف

 توی بخش سوم از تکنیک های گیتار الکتریک می خوایم که تکنیک لِگاتو رو یاد بگیریم، که از دو تکنیک کوچک تر ساخته شده، هَمِر آن و پول آف. یاد گرفتن این تکنیک یه دست پی کننده شما یه فرصت میده و یه صدای لطیف میده که توی سُلُ ها ازش استفاده کنید. اول یه نگاهی به هَمِ آن میندازیم، بعدشم پول آف رو یاد میگیریم، و زمانی که اونا رو یاد گرفتین، میزاریمشون کنار همدیگه و از یه تکنیک لِگاتوی کامل توی بعضی از گام ها که توی این مجموعه یاد گرفتیم، استفاده میکنیم.

legato-hammer-ons-and-pull-offs

توی تکنیک های گیتار الکتریک اول بهتون یاد میدم که چطور هَمِر آن کنید، پس با گلم پنتاتونیک سِل مینور شروع میکنیم. انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت سوم از تار D و اون نُت رو پیک کنید. برای هَمِر آن، نیاز دارید که با انگشت سوم بدون اینکه پیکش کنید روی بالاترین نُت بعدی توی گام اون تار پایین بیاین.

نمی خواین که محکم روی اون تار پایین بیاین یا هَمِر آن کنید، در غیر این صورت نُت خیلی دیِز میشه. خیلیم آروم هَمِر آن نمی کنین، در غیر اینصورت نُت خیلی سریع بیرون میاد. سعی کنید که درست هَمِر آن کنید تا که نُت توی همون ولومی که پیکش میکنیم بیرون بیاد، و نگته کنید تا مطمئن بشیم که درست پش فرِت هَمِر آن میکنین. اول این نصف تکنیک لِگاتو رو تمرین کنین تا باهاش احساس راحتی کنید.

نیمه بعدی تکنیک لِگاتو پول آف هستش، دوباره انگشت اولتون رو بزارید روی فرِت سوم از تار D، اما همون موقع انگشت سومتون رو بزارید روی فرِت پنجم. تار D رو یک کنید تا نُت فرِت پنجم به صدا در بیاد، بعدش با استفاده از انگشت سومتون اون نُـت رو پول آف کنید تا خیلی آروم با دست فرِت کننده به تار نوک بزنه.

درست مثل هَمِر آن از تکنیک های گیتار الکتریک، مراقب باشید که درست پول آف کنید. اگه خیلی محکم پول آف کنید، نُت از تیون خارج میشه، و اگه خیلی آروم پول آف کنید، نُت اصن اجرا نمیشه. توازن رو حفظ کنید تا نُتی که پول آف میکنید و نُت که پیک میکنید یه ولوم داشته باشن.

برید و این تکنیک ها رو تمرین کنید. عیبی نداره اگه هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشه تا پول آف و هَمِر آن رو استاد بشین، چون یه مدت طول میکشه تا این تکنیک ها رو توسعه بدین.

الان توی تکنیک های گیتار الکتریک، بیاین برای تکنیک لِگاتو، هَمِر آن و پول آف رو با هم ترکیب کنیم. برگردین به همون دو تا فرِتی که داشتیم اجرا میکردیم. اولین انگشت روی فرِت سوم از تار D اون نـ رو پیک کنید. با انگشت سوم به فرِت پنجم هَمِر آن کنید، و درست بعد از اینکه هَمِر آن کردین، نُت رو پول آف کنید.  پس به ترتیب شد پیک، هَمِر آن و پول آف، و زمانی که اون رو یاد گرفتین می تونین بین هَمِر آن و پول آف تناوب کنید بدون اینکه نیاز باه یه نُت دیگه رو پیک کنید.

هسته تکنیک لِگاتو از تکنیک های گیتار الکتریک رو میدونین. اینکه بتونین هَمِر آن و پول آف انجام بدین کلی از کارهای دست پیک کننده کم میکنه، و موقع اجرا صداش خیلی روان تر هستش. بعدش، تکنیک لِگاتو رو به گام پنتاتونیک مینور اعمال میکنیم. اگه از اینجا به مجموعه شروع سریع گیتار لید وارد شدین، توصیه میکنم که برگردین عقب، به اونجا که درس گام پنتاتونیک مینور قرار داشت.

توی تکنیک های گیتار الکتریک وقتی که از تکنیک لِگاتو با گام ها استفاده میکنید، هدف اینه که هر وقت گام رو بالا رفتین از هَمِر آن استفاده کنید، و هر وقت که توی گام نزول کردین می تونین از پول آف استفاده کنید. به گام پنتاتونیک مینور نگاه کنید، اولین نُت گام گام رو پیک کنین، بعدش به دومی هَمِر آن کنید، چون این گام روی هر تار دو نُت داره، شما همیشه اولین نُـت رو پیک میکنین و روی دومی هَمِر آن میکنید. وقتی اجرای من توی ویدیو رو مقایشه میکنید، با استفاده از لِگاتو صدا خیلی روان تر از حالتیه که نُت ها رو تک تک پیک کنیم.

تلاش برای اجرای گام پنتاتونیک مینور با استفاده از لِگاتو ممکنه برای شما سخت باشه چون یه تمرین سنگین برای انگشت کوچیکه هستش، مخصوصا اگه الان قوی نباشه، فقط روش کار کنید و هر بار که تمرین میکنید انگشتانتون قوی تر میشن.

گام ماژور از بقیه سخت تره چون گام ماژور نُت های بیشتری داره، و بعضی از تارها دو تا نُت دارن در حالی که بقیه سه تا دارن. با شروع از تار E پایین، اولین نُت رو پیک میکنین و دومی رو هَمِر آن میکنین. با سه تا نُت روی تار A اول پیک میکنین، بعدش دومین نُت رو هَمِر آن میکنین و بعدش دوبار نُت سوم رو هَمِر آن میکنین. توی کل گامم به انجام اون حرکت ادامه بدین. وقتی که گام رو پایین میاین، تار E بالا  با پیک شروع میشه، بعدش دو تا پول آف.

هر قطعه آموزشی  که خواستین و تا الن یادش گرفته بودین رو بیرون بیارید و تکنیک لِگاتو رو روی هر سه گام تمرین کنین. برای اینکه بیشتر کمکتون کنم، یه چندتا لیک براتون گذاشتم کنار همدیگه تا امتحانش کنین.

اشتراک ویژه محصولات

اشتراک ویژه گیتار