آکوردآکورد باررایگانریتم گیتار

آکوردهای بار از مجموعه آکورد های گیتار همراه با ویدئو

توضیجات آکورد با محوریت آکورد بار

چطور آکورد بار از مجموعه آکورد های گیتار رو اجرا کنیم؟

به مقاله سوم از مجموعه آموزش ریتم گیتار خوش اومدین. توی این درس میریم سر وقت آکوردهای بار ، که می تونه یکی از سخت ترین مهارت ها برای نوازنده های تازه کار باشه، در ابتدا آکوردهای بار می تونن سخت باشن، چون به قدرت زیادی توی انگشت اشاره نیاز دارن تا تمییز درشون بیاره. با این حال نگران نباشین. بهتون نشون میدم که چطور قدرت انگشتتون رو با تمرین زیاد کنید و اینکه چطوری صدای بقیه شکل آکورد رو هم خوب کنید.

تو مجموعه آکورد های گیتار آکوردهای بار عالی هستن چون صداشون به طور واضح متفاوت از آکوردهای باز هستش، و درست مثل آکوردهای پاور، می تونین که روی صفحه انگشت گذاری اجرا بشن. برای شروع، بیاین کمی زمان بزاریم تا قدرت و چالاکی توی انگشت اشاره بسازیم تا بتونین برای آکوردهای بار، یه بار بسازین. خیلی از نوازنده های گیتار این گام رو جا میندازن. اگه موقع اجرا انگشت اشارتون به اندازه کافی قوی نباشه می تونه منشا دلسردی بشه. ممکنه اول کار انگشتتون خسته بشه، پس فقط بدونین که ساخت قدرت و چالاکی مورد نیاز برای اجرای آکوردهای بار می تونه کمی زمان بر باشه.

برای اجرای آکوردهای بار از مجموعه آکورد های گیتار اولین چیزی که نیازه انجام بدین اینه که انگشتتون رو بزارید روی همه شش تار و یه بار بسازین، اما هر چی یه تیغه سردسته نزدیک تر میشین، سخت تر میشه. بجاش، از فرِت سوم شروع کنین و انگشتتون رو بزارید روی هر شش تار، تا یه بار بسازین. می خوایم که سه تا چیز در مورد جایگیری بار بهتون بگیم که کمکتون کنن صدای تمییزی بسازین:

آکورد های گیتار: شکل بار
آکورد های گیتار: شکل بار

نکته اول: وقتی که بار میسازین، نمی خواین که مستقیم رو قسمت گوشتی انگشتتون پایین بیاین. بجاش ، یکم انگشتتون رو به عقب ببرید تا بیشتر از لبه استخوانی انگشت استفاده کنین. این کار کمک میکنه تا راحت تر به یه بار خوش صدا برسیم.

نکته دوم: برای جایگیری بار، حواستون به فاصله بین انگشت که بار میسازه و فرِت باشه، اگه انگشتتون رو بزارید روی وسط یا پشت فرِت، صدای آکورد بار مبهم میشه. هر چی به فرِت نزدیک تر باشین، به بار خوش صدا تری میرسین.

نکته سوم: برای جایگیری بار اینکه برای هر نوازنده گیتار منحصربه فرده. هر کسی فرو رفتگی های خاصی درنقاط مختلف انگشتش داره، پس نیاز دارین که این فاصله رو با خود بار پیدا کنید و به طور قائم در طول تارها حرکتش بدین تا بهترین نقطه برای قرار دادن انگشتتون رو پیدا کنید، اگر فرو رفتگی انگشت بیافته روی تار، سخته میشه صدای تار رو تمییز کرد.

الان که به جایگیری بار تو آکوردهای بار از مجموعه آکورد های گیتار  نگاه انداختیم، می خوایم که در مورد تکنیک بار صحبت کنیم. اولین کاری که انجام میدین اینه که با شصت و انگشت اشارتون یه گیره میسازین. اگه شصتتون جلو یا پشت انگشتتون باشه، سخته اون قدرتی که برای یه بار خوش صدا نیازه رو بوجود آورد. اصولا، می خواین که گردن گیتار رو بین شصت و انگشت اشارتون گیر بندازین.

هنگام اجرای آکورد های گیتار مچتون زیاد خم نشه

چیز بعدی که تو اجرای آکورد های بار از آکورد های گیتار باید حواستون بهش باشه اینکه، مچتون در هر جهت زیادی خم نباشه. اگه مچتون زیادی به سمت بالا پشت گردن گیتار خم باشه، مچتون واقعا سوزش میکنه و بعد از یه مدت درد میگیره. کاری که انجام میدین اینه که با یه موقعیت طبیعی شروع میکنین، مچ من به طور طبیعی یه مقدار به سمت جلو خم میشه، اما نه خیلی.

نکته بعدی بهتون کمک میکنه که مچتون رو تو یه موقعیت خوب نگه دارید، اگه آرنجتون این بالا رو هوا و فاصلش از بدنتون زیاد  باشه، سخته که یه بار خوب بدست بیارین چون زاویه خوبی روی تارها ندارین. اگه آرنجتون رو به سمت بدنتون بکشید، به طور اتوماتیک انگشت و فرِت رو خط میکنه و شما رو تو یه موقعیت بهتر برای ساخت بار قرار میده.

توی آکوردهای بار از مجموعه آکورد های گیتار وقتی که بار رو سوار میکنین همه این نکاتی که گفتم رو یادتون باشه، آکورد بار رو اِسترام کنین و ببینین صداش صافِ یا نه. اگه هنوز صداش تمییز نیست، تنظیمش کنید و دوباره از نکاتی که بهتون گفتم عبور کنین.

روی فشاری هم که روی بار اعمال میکنین آزمایش کنید. نمی خواین که بیش از حد فشار وارد کنین، به علاوه اینکار باعث میشه صدای تارها دیِز بشه. به اندازه کافی فشار وارد کنین تا یه صدای تمییز از آکورد بار استخراج کنین.

الان تو بحث آکورد های گیتار یه چند تا نکته یاد گرفتین که میشه روش وقت گذاشت، بیاین روی تقویت کردن بار تمرکز کنیم، بهترین راه برای شروع اینه که روی فرِت اول بار بسازیم و هر بار یه فرِت روی صفحه انگشت گذاری بیاریمش بالا. از نکاتی که بهتون گفتیم استفاده کنید تا اگه صدای تمییزی ندارین کمی تغییر ایجاد کنین.

همینطور که تمرین میکنید، اگه احساس کردین که انگشت اشارتون برای ساخت یه بار قدرتمند ضعیفه، می تونید از انگشت میانی برای کمک دادن به انگشت اشاره استفاده کنید. می تونید به عنوان پله ترقی برای ساخت بارهای تمییز ازش استفاده کنید و به تدریج انگشت اشارتون خودش به اندازه کافی قوی میشه .

 مثلا چند هفته روی توسعه قدرت انگشت اشاره کار کنین. عادیه که یه مدت طول بکشه تا بتونین قدرت و چالاکی بسازین، اما طبیعیه، تمرین مداوم توی آکوردهای بار واقعا جواب میده.

آکورد های گیتار: شکل می ماژور
آکورد های گیتار: شکل می ماژور

وقتی در مورد قدرت انگشتتون حس خوبی داشتین، گام بعدی توی آکوردهای بار از مجموعه آکورد های گیتار اینه که یاد بگیرین چطور با انگشت های دوم، سوم و چهارم بجای انگشت های اول، دوم، سوم شکل می باز بسازین. شکل می باز اینطوری میشه که انگشت دومتون روی فرِت اول از تار G قرار میگیره، انگشت کوچیکه روی فرِت دوم از تار D و انگشت سوم روی فرِت دوم از تار A.  اولش ممکنه یه مقدار ناجور به نظر بیاد اما انقد تمرینش کنین که انگشتاتون راهش رو یاد بگیرن.

آکورد های گیتار: شکل می ماژور
آکورد های گیتار: شکل می ماژور

وقتی که تونستین اون شکل رو بسازین، بخش بعدی از آکورد بار اینه که اینه که با انگشت اشاره بیاین پایین روی تیغه سردسته گیتار. این شکل کامل آکورد باریه که یاد میگیرین. وقتی که باهاش احساس راحتی کردین، می تونین با قرار دادن بار روی فرِت سوم هر شش تار، آکورد بار رو بیارید و با بقیه انگشتاتون شکل می باز بسازین.

آکورد های گیتار: شکل آکورد بار سِل ماژور
آکورد های گیتار: شکل آکورد بار سِل ماژور

می تونید ببینید که دارید از بار مثل تیغه سردسته استفاده میکنید. با حرکت دادن آکورد بار و قرار دادن انگشت اشاره روی همه تارها، می تونید اون شکل آکورد بار رو بسازین.

حالا دو راه وجود داره که می تونید این شکل رو باهاش یاد بگیرین. می تونید اول بار رو پایین بزارید و بعد با بقیه شکل تموم کنید، یا که می تونین اول شکل رو بزارین بعدش بار رو سوار کنین. ایده خوبیه که هر دو روش رو تمرین کنین، چون واقعا به انگشت ها و مغزتون کمک میکنه که شکل رو یاد بگیرین. به تدریج می تونین که همه شکل رو با هم پیاده کنین.

آکوردهای بار از جموعه آکورد های گیتار هم اسمشون رو مثل آکوردهای پاور بدست میارن، همش به این بستگی داره که شکل روی صفحه انگشت گذاری کجاست. اسم از پایین ترین نُت پایه که با انگشت اشاره روی تار ششم اجرا میشه، میاد. درست مثل آکوردهای پاور، آکوردهای بار هم متحرک هستن، اگه به اسم نُت ها روی تار می پایین نگاه کنین، می تونید این شکل آکورد بار رو هر جا که خواستین روی صفحه انگشت گذاری حرکتش بدین و اجراش کنین، می تونید از گراف این ویدیو پیروی کنین تا نُت های روی تار ششم رو یاد بگیرین.

نُت های روی تارهای می و لا:

آکورد های گیتار: نُت های روی تارهای E و A
آکورد های گیتار: نُت های روی تارهای E و A

با این شکل آزمایش کنین و حرکتش بدین چون باید به اجرای آکوردهای بار روی گردن گیتار عادت کنین. با شکل اجرا کنین و تا اونجا که می تونین باهاش احساس راحتی کنید.

متشکر که ویدیو رو تماشا کردین و پست ما رو خوندین، می دونم که اطلاعات زیادی اینجا داشتیم، اما  هر وقت لازم شد می تونین برگردین و دوباره ویدیو رو تماشا کنین. روی ساخت قدرت و چالاکی بار کار کنین، شکل ها رو خوب یاد بگیرین و راحت روی صفحه انگشت گذاری حرکتشون بدین. توی مقاله بعدی در مورد شکل های آکورد بار ماژور و مینور حرف میزنیم.